Terug

Energiecluster, Merwevierhaven Rotterdam

Locatie: Galileistraat 15, Rotterdam
Oppervlakte: 50.000 m2 (perceel)
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Periode: 2014-2016

‘MOOI lost op’ heeft geholpen bij het ontwikkelen van de ontwikkelstrategie van het Energiecluster in het Merwevierhavengebied. Het inspireren van het planteam en het initiëren van nieuwe ideeën, zoals de Flexfabriek, waren kerntaken. ‘MOOI lost op’ denkt mee en voert werkzaamheden uit die voorhanden komen.

De behoefte aan huisvesting voor innovatieve Cleantech bedrijven is groot. Het snel kunnen schakelen om deze bedrijven te kunnen huisvesten is belangrijk. Vanuit deze behoefte is het concept van de Flexfabriek ontstaan. Een demontabele duurzame fabriek, die past bij de organische gebiedsontwikkeling. ‘MOOI lost op’ is bij de ontwikkeling van dit concept betrokken.

Door de diverse gebiedsontwikkelingsprojecten, zowel definitief als tijdelijk, waar ‘MOOI lost op’ bij betrokken is, is er veel kennis aanwezig. Deze wordt ingezet in het Energie-cluster om de positionering helder te krijgen, het vinden van de juiste mix aan partijen en het zetten van de juiste vervolgstappen.

Zie voor meer info: http://stadshavensrotterdam.nl/deelgebieden/merwe-vierhavens/

Opdrachtgever aan het woord

“MOOI lost op’ heeft ons goed geholpen vanwege de kennis van de markt en andere vergelijkbare projecten. ‘MOOI lost op’ is scherp, meedenkend, sociaal en erg prettig in de omgang.”

Michel de la Vieter, Projectmanager Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam