Terug

Kavel 1.5 / Groenplaats Insulinde, Cruquiusgebied Amsterdam

Locatie: Cruquiusweg 89
Oppervlakte: +/- 3.700 m2 (perceel)
Opdrachtgever: AMVEST
Periode: 2014-2016

Voor AMVEST heeft ‘MOOI lost op’ in samenwerking met Bornia Bouwadvies een onderzoek gedaan naar de potentiële bijdrage van de bestaande gebouwen op het Insulinde-terrein aan de toekomstige ontwikkeling van het Cruquiusgebied. Hierbij zijn verschillende stakeholders gehoord, waaronder Monumenten & Archeologie en Erfgoedvereniging Heemschut. Het resultaat is een breed gedragen en haalbaar plan voor behoud van de bestaande gebouwen.

Gedurende de herontwikkeling is het Insulinde-terrein omgedoopt tot Kavel 1.5 / Groenplaats Insulinde. AMVEST heeft ‘MOOI lost op’ gevraagd een Programma van Eisen op te stellen voor de bestaande gebouwen en de openbare ruimte. Verder zijn er toekomstige functies bedacht voor deze gebouwen en is er een architect geselecteerd die een schetsontwerp maakt.

Voor meer info zie: http://cruquius.nl/

Opdrachtgever aan het woord

‘‘MOOI lost op’ is van grote waarde voor ons als ontwikkelende belegger in het Cruquiusgebied. Door een herontwikkelingsonderzoek uit te voeren met alle stakeholders is er draagvlak gecreëerd en dat leidde tot haalbare oplossingen.’

Bas van de Ven, Director Development & Transactions AMVEST